Snyder komentirao `sukob´ Marvela i DC-a

Piše: tonymelo

Batman-vs-Superman-vs-Captain-America

Nakon što je Warner Bros. studio pomaknuo prikazivanje Batman vs. Superman filma sa srpnja 2015. na 6. svibnja 2016. godine, isti datum kojeg je Marvel odredio za trećeg Kapetana Ameriku, započela je filmska igra kukavice. Marvel je izjavio kako nema namjeru mijenjati datum, no svjesni su da niti njima ni DC-ju nije u interesu raditi si direktnu konkurenciju koja bi mogla nepovoljno utjecati na konačne prihode. Samo je pitanje vremena prije nego što jedan od studija popusti i odluči premjestiti datum prikazivanja.

U intervjuu za Forbes, Snyder se dotakao natjecateljskog suparništva između DC-a i Marvela za kojeg tvrdi da je značajno prenapuhano. On sam velik je fan Marvelovih filmova i smatra da rade potpuno drugačije filmove čija je jedina poveznica da se bave superherojima. Zajedno su u poslu adaptiranja stripova na velike ekrane i između studija ne postoji nikakav animozitet. Osim toga, DC fanove mnogo više smeta Zack Snyder i njegova verzija Supermana, kao i odabir Bena Afflecka za Batmana, od bilo kakvog nadolazećeg Marvelovog filma.

Neovisno o tome kako će se razriješiti ovaj standoff između Marvela i DC-a, nalazimo se u zlatnom dobu filmova nastalih po stripovskim predlošcima. Tako ćemo uskoro imati priliku gledati dva filma koja pripadaju različitim studijima – The Amazing Spider-Man 2 i X-Men: Days of Future Past, ali koji će napraviti do sada neviđeni presedan. Na kraju The Amazing Spider-Man 2 filma prikazat će se dodatna scena koja će najaviti X-Men: Days of Future Past.

Kao što se moglo i očekivati, fanovi su istog trenutka pali u euforiju, nadajući se nekakvom crossoveru. Na njihovu žalost, otkriveno je kako se takvo nešto neće dogoditi u bližoj budućnosti. Spider-Man je započeo graditi svoj vlastiti univerzum i Avi Arad smatra kako se pojavljivanje Spider-Mana u nekoj drugoj franšizi neće dogoditi sve dok im ne nestane ideja. Tek nakon što ispucaju sve što imaju u planu, snime Venoma i Sinister Six filmove, možda počnu razmišljati o tome. Ubacivanje Spider-Mana u Avengerse radi nekakvog štosa za njih jednostavno ne dolazi u obzir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.