Snipes ostaje u zatvoru

Piše: Sven Mikulec

Wesley Snipes, 49-ogodišnja zvijezda (ne isključivo) akcijskih filmova uz koje je moja generacija imala priliku odrastati (Demolition Man, White Man Can’t Jump, Money Train, U.S. Marshalls, The Fan, Blade serijal…), još od 9. prosinca prošle godine čami u jednom pensilvanijskom zatvoru, odrađujući svoje tri godine robijanja kojima je ”nagrađen” zbog utaje poreza. Njegova je priča ponovno postala aktualna ovih dana jer mu je prekjučer odbijena i posljednja žalba, što znači da će posrnuli glumac svjelo dana opet ugledati tek – u srpnju 2013. godine.

Nekoliko dana prije odlaska u zatvor, Snipes je otvorio dušu legendi CNN-a, Larryju Kingu:

“Mislim da bi svatko bio nervozan. S obzirom na vrijeme koje su mi odredili da budem odvojen od moje obitelji, od posla, od moje sposobnosti da osiguram sredstva za svoju obitelj i one koji su računali na mene i moj doprinos društvu… Mislim da bi svatko bio nervozan u mojoj koži.”

Iako se Snipes žalio da su previdi u plaćanju poreza za razdoblje od ’99. do ’01. rezultat njegova slušanja nesposobnih savjetnika, čini se da se za legendarnog Bladea nije pronašlo dovoljno razumijevanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.