Snima se biografski film o Jamesu Brownu

Piše: Ana Kundid

Nakon nekoliko godina provedenih na stand by-u, konvertiranje života najveće soul i funk ikone, Jamesa Browna, na filmska platna napokon je krenulo u realizaciju.

Glumac Chadwick Boseman, široj javnosti poznat ponajprije po 42, broju koji je u istoimenom filmu nosio na leđima odigravši odličnu bejzbolsku, a i onu glumačku utakmicu, ovog puta će morati na leđa preuzeti još veći teret – jer je u biografskoj priči o Jamesu Brownu angažiran upravo za glavnu ulogu.

Film će pratiti događaje iz Brownova života, od kada je odlučio pozdraviti masovno siromaštvo i bijedu u kojoj je živio i krenuti putem boljeg života, do stjecanja statusa jedne od najvećih glazbenih ikona 20. stoljeća, te smrti 2006.

Projekt će režirati Tate Taylor, režiser Oskarom nagrađenog filma The Help, a neki izvori govore i o pridruživanju ostatka glumačke postave The Help-a, Octavie Spencer, Viole Davis i Nelsan Ellis.

Svakako najzanimljiviji podatak je angažman Briana Grazera i frontmena Rolling Stonesa, Micka Jaggera, koji su kao producenti i najviše zaslužni za ovaj pothvat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.