Sljedeći film Davida O. Russella u kinima još ove godine

Piše: Ivan Andrijanić

Based on a true story tagline će krasiti i naredni film Davida O. Russella, poznatog filmaša još svježeg od uspjeha njegovih projekata The Fighter teSilver Linings Playbook. Njegov skorašnji film, nazvan American Hustle, govorit će o stvarnom događaju koji se zbio negdje koncem 70-ih, a doticao se jednog prevaranta i njegove suučesnice koji su bili prisiljeni surađivati s federalnim službama te otkucavati druge prevarante, političare i sl. U kina bi trebao stići ove godine.

Uloge je dobila redateljeva stara škvadra, dakle na čelu je Christian Bale, tu je i Amy Adams, pa onda malo ekipe iz Silvera (Bradley Cooper, Jennifer Lawrence te Robert De Niro). Ostatak je popunjen s Jeremyjem Rennerom, Jackom Hustonom te Michaelom Penom. Za scenarij je zadužen Eric Singer, čija će podloga poslužiti i za ekranizaciju video-igre Splinter Cell, a poznat je i po radu za The International Toma Tykwera.

O. Russell je zanimljiv i talentiran tip, čija je karijera nezavisnog filmaša sporog tempa snimanja skrenula nešto drugom rutom nakon Fightera. Na glasu nije kao pretjerano ugodna osoba, njegovo histeriziranje sa setova (tipa I Heart Huckabees) uredno se može naći na netu, a imao je tu „čast“ da se i fizički obračuna s Georgeom Clooneyjem na setu njegova Three Kings. Da je jedan Klaus Kinski poživio nešto duže, vjerujem da bi pronašao dostojnog protivnika u Russellu na setu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.