Sjeverna Koreja UN-u poslala protestno pismo u vezi s Rogenovim ‘Intervjuom’

Piše: Sven Mikulec

1

Nakon što su krajem prošlog mjeseca iz Sjeverne Koreje stizale oštre osude novog filma Setha Rogena i Jamesa Franca, The Interview, sada je u UN stiglo i službeno pismo u kojem film nazivaju “ratnim činom”. Podsjetimo se, film priča priču o voditelju talk-showa i njegovu producentu koji uspijevaju dogovoriti intervju s omraženim diktatorom, nakon čega im pristupa CIA i zaposli ih da ga uklone iz svijeta živih.

“Dozvoliti produkciju i distribuciju ovakvog filma o atentatu na službenog čelnika suverene države trebalo bi se smatrati najprozirnijim sponzoriranjem terorizma kao i čin objave rata. Ujedinjeni Narodi trebali bi poduzeti instantne i prigodne akcije te zabraniti ranijespomenuti film. U protivnome, UN će biti odgovoran za ohrabrivanje i sponzoriranje terorizma“, stoji u pismu sjevernokorejskog ambasadara u UN-u Ja Song Nama.

Možda ne treba reći da je reakcija razbješnjelih Sjevernokorejaca pretjerana, ali mi se čini nužnim spomenuti da Rogen i Evan Goldberg za svoj drugi redateljski projekt vjerojatno nisu mogli platiti bolju reklamu od ove. Film u kina stiže 10. listopada i najvjerojatnije će biti sasvim osrednji, ali proizvod koji uspije uzjebati Kim Jong-una automatski će biti dočekan na crvenom tepihu u ostatku svijeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.