Širi se Spider-Man universe: stižu Venom spin-off i Sinister Six

Piše: Vedrana Vlainić

Spider-Man 3 Venom

Ove prohladne nedjelje donosimo dobru vijest za sve fanove stripova o Spider-Manu. Produkcijska kuća Sony Pictures u javnost je upravo pustila vrlo zanimljive planove za budućnost Spider-Man franšize.

Sony, u suradnji s Marvelom, želi proširiti postojeći Spider-Man universe i isplanirati jedan kontinuirani story-arc kojim bi međusobno povezao filmove, umjesto da svaki stoji sam za sebe; slično kao što Paramount već radi u svom kutku Marvelovog svemira. Uz treći nastavak Spider-Man reboota, koji je planiran za lipanj 2016., naslovi koji su podigli najviše prašine su, već dugo najavljivani film o Spider-Manovom najzanimljivijem protivniku Venomu i The Sinister Six.

Potvrđeno je da Alex Kurtzman, Roberto Orci i Ed Solomon (The Amazing Spider-Man) pišu scenarij za Venoma, koji će Kurtzman i režirati. Drew Goddard će, pak, napisati scenarij (a nada se i režirati) The Sinister Six, grupica superzlikovaca iz stripova o Spider-Manu (neki od najvećih Spider-Manovih protivnika organiziranih od strane Doctora Octopusa). Kurtzman, Orci, Solomon i Goddard zajedno s Jeffom Pinknerom nadgledat će razvoj priče kroz tih nekoliko najavljenih filmova, pod produkcijskim pokroviteljstvom Avija Arada i Matta Tolmacha.

Strip adaptacije trenutno zarađuju više no ikad na box-officeu, tako da nimalo ne iznenađuje nastojanje Sonyja da izbaci što više potencijalnih kino hitova. Budući je Spider-Man jedan od najomiljenih superjunaka, bilo je i vrijeme da i na filmu stvori malo konkretnije nasljeđe, a upravo na to ciljaju čelnici Sony Picturesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.