`Sherlock´ se ne vraća tako brzo na male ekrane

Piše: Ivo Skocic

sherlock2

Nakon vrhunskog spektakla poznatiji kao treća (i prva i druga) sezona vrhunske britanske serije Sherlock i još vrhunskijeg cliffhangera mnogi fanovi (čitaj: autor vijesti) su se našli u strepnji hoće li i za četvrtu sezonu morati probdjeti dvije godine. No, kako to i obično biva, počela su nagađanja kako bi novu sezonu mogli vidjeti već oko kraja 2014. godine. Srećom, Sue Vertue i Steven Moffat su bili tako prokleto divni i novinarima (među ostalima i onima iz Collidera) i čitateljima ubili svaki tračak nade. Iz poprilično dugačkog intervjua kojeg se isplati pročitati izvukli smo par vrijednih informacija:

Collider: Proširile su se priče da će iduća sezona na TVima biti već oko Božića. Je li to uopće moguće?

 Vertue: Čula sam za te priče—to su samo nadanja. Ne mogu izjaviti da će sezona biti spremna do Božića. Ali, učinit ćemo sve što možemo. Nema tu nikakvih tajni. Samo ne znam kada ćemo snimati.

 Moffat: Neamo pojma što ćemo raditi. (…) Imam puno obaveza. Sumnjam u to. Ali, samo je pitanje trenutka kada se poklopi da smo svi dostupni, i kad mark [Gatiss]i ja počnemo smatrati da imamo dovoljno dobar scenarij. Dosta smo izbirljivi. Želimo da svaka epizoda Sherlocka bude jako, jako dobra. To je naša ambicija. Ne moramo snimiti milijun epizoda. Moramo snimiti samo neke jako dobre epizode. Trenutka kada prestanemo tako misliti, to [serija] će postati nešto drugo.

 Collider: Stevene, imate li uopće ideja za četvrtu i petu sezonu?

 Moffat: Imamo. Zapravo imamo sigurnu četvrtu sezonu, ali nastavlja se na užasnu petu. To nije planirana stvar. Pobjegli smo od kiše i zato što nemamo velike prikolice koje imaju Martin [Freeman] i Ben [Cumberbatch] morali smo ići u računovodstvo i samo smo pričali o tome što bi mogli napraviti. Počeli smo imati seriju ideja koja je jedna od najboljih koje smo ikada doživjeli. Mislim da su jednostavno divlje. A kad kažem ideje, mislim na priče koje ćemo obrađivati, koji veliki zapleti će se događati, punchlinese i koja iznenađenja će se događati i mislimo da je sve jako uzbudljivo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.