Sherlock Holmes se vraća!

Piše: Sven Mikulec

1930. preminuo je Sir Arthur Conan Doyle i sa sobom u grob povukao svog slavnog junaka i najpoznatijeg svjetskog detektiva Sherlocka Holmesa. Tri godine ranije objavljen je posljednji roman o njegovim pustolovinama, a od tada je Holmes živio samo kroz televizijske i filmske adaptacije, od kojih je najpoznatija ona iz 2009. godine s Downeyjem, Jr. i Judeom Lawom.

Međutim, objavljeno je da će Holmes još jednom zaživjeti! Ništa čudno, rekli biste? Da, ali se ovaj put ne radi o nikakvoj TV seriji ili holivudskom spektaklu: uskoro će ponovno početi izlaziti knjige o našem junaku. Ako se pitate kako je to moguće, kad Conan Doyle već 80 godina leži u svojoj skromnoj jami u Engleskoj, odgovor je jednostavan – izabran je službeni ‘nasljednik’ velikog pisca.

Dok su mnogi spisatelji svijetu ponudili brojne ‘neslužbene’ nastavke Holmesovih avantura, Doyleovi baštinici odabrali su engleskog pisca Anthonyja Horowitza da preuzme posao u svoje ruke. Horowitz, poznat (kako kome) po serijalu o špijunu Alexu Rideru (čak snimljen film s Mickeyjem RourkeomStormbreaker), oduševljen je i počašćen ovom prilikom.

”Moj cilj je napisati prvoklasan krimić za modernu publiku i pritom ostati potpuno vjeran duhu originala.”

Očekuje se da će roman biti objavljen u rujnu ove godine.

Jedan komentar za “Sherlock Holmes se vraća!

  • Marin Mihalj says:

    Ovom prilikom bih skrenuo pražnju na novu seriju o Sherlock Homesu, BBC produkcija, smješten u moderno vrijeme… Tri epizode, sat i pol vremena svaka… Odlično, doista odlično. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.