Shane Black konačni pick za IM 3?

Piše: Sven Mikulec

Kad je Jon Favreau objavio da nije zainteresiran za režiju trećeg dijela sage o Iron Manu jer ga je privlačio rad na Magic Kingdomu, Marvel je krenuo pregovarati s potencijalnim redateljima, jedan od kojih je bio i poznati scenarist i nešto manje priznati režiser Shane Black. Dok je u toj prvoj fazi pregovora bio tek jedan od mnogih, čini se da je trenutačno u očima studija baš on – the one.

Black je krajem osamdesetih i devedestih bio na glasu kao jedan od najtraženijih i najbolje plaćenih scenarista u žanru akcijskih filmova, a iza sebe ima hitove poput Smrtonosnog oružja (jedinice i dvojke), Prljavi igraju prljavo (The Last Boyscout), Posljednji akcijski junak i Kiss Kiss, Bang Bang, a ovaj posljednji mu je ujedno bio i prvi redateljski projekt, kao i prva suradnja s Downeyjem, Jr. nakon koje su ostali u dobrim odnosima. Isto tako, tim je filmom Black pomogao oživjeti glumčevu drogom gotovo uništenu karijeru.

Ovih je dana izvjesni redatelj IM trojke prilično zaposlen: osim što radi na Sonyjevom Docu Savageu (temeljenom na kultnom junaku šund časopisa iz ’30-ih i ’40-ih), navodno ga je i WB unajmio da režira filmsku adaptaciju japanske mange Death Note.

Jedan komentar za “Shane Black konačni pick za IM 3?

  • Jelena Djurdjic says:

    Iz ove vesti najzanimljivije su mi prisutne podvesti, pogotovo potencijalna adaptacija mange, nekako tipujem da nas kroz par godina očekuje ekspanzija kombinacije mašta Japana-mašinerija Holywooda

Leave a Reply

Your email address will not be published.