Shadow of the Colossus na velikom ekranu

Piše: Filip Jakovljević

Adaptacije popularnih video igara očito postaju sve popularnije u Hollywoodu. Nakon potvrđenih adaptacija Uncharted i Assassins Creeda, na red je došao i Shadow of the Colossus. Za producenta je odabran Kevin Misher, a za redatelja Josh Trank (Chronicle).

Iz prve ruke vam mogu reći kako je Team Ico sa Shadow of the Colossus napravio nešto sjajno. Igra je originalna, čak bih rekao epska, ali… nema gotovo nikakvu radnju po kojoj bi mogao biti snimljen film koji bi itko normalan želio gledati, bez obzira jeste li fan ove video igre ili ne. Radnja igre se vrti oko mladog Wandera, koji uz pomoć svog jedinog prijatelja, konja Agra, pokušava spasiti život svoje djevojke Mono. Jedini način da joj spasi život jest da ubije 16 Kolosa 20ak puta većih od njega. I to je radnja igre… Ubijete jednog, vratite se u hram gdje leži polumrtva Mono i dobijete svoj idući zadatak. Svaki od Kolosa je na drugom mjestu, a cijela je igra smještena na ogromnom području, na kojem nema nikoga osim Wandera, Agra, Mono i 16 Kolosa. Nemojte me krivo shvatiti, igra je odlična i nimalo monotona, ali zaista ne vidim kako iz toga napraviti zanimljiv film, ako se ne doda još likova, jer u igri ima jako malo dijaloga. To bi naravno sasvim uništilo mističnu atmosferu koju su tvorci u igri postigli. Jedino što bi bilo vrijedno gledanja su epske borbe protiv Kolosa, koje bi morale biti stvarno sjajno napravljene kako ne bi okaljale ime Shadow of the Colossus.

Jedan komentar za “Shadow of the Colossus na velikom ekranu

  • Valentino says:

    E sad da imaju muda, napravili bi to u stop-motion animaciji, nešto u stilu Burtona i Wallace i Gromita, nebi trebalo puno dijaloga, a igrica nije toliko “ozbiljna” da bi od nje napravili ne znam kakvu franšizu, ostali bi vjerni igrici, no meni ovo sve smrdi na još jedan John Carter

Leave a Reply

Your email address will not be published.