Seth Rogen i Evan Goldberg snimaju film o ratu među konzolama

Piše: Tena Strahinec

Seth Rogen Evan Goldberg

Uskoro će biti objavljena knjiga prema kojoj će Seth Rogen i Evan Goldberg snimiti film, a temeljena je na bitkama između kompanija i konzola Nintendo i Sega. Ratovi između konzola su tu da ih bace u prvi plan i izreklamiraju. Sve je počelo 90-ih kad su se sukobile konzole Nintendo i Sega, a upravo o tome piše autor Blake Harris u knjizi Console Wars: Sega, Nintendo and the Battle that Defined a Generation.

Knjiga o povijesti dviju kompanija i ratu između njih, koji je obilježio početak takvog načina propagande, bit će objavljena u kolovozu. Sony Pictures i producent Scott Rudin dobili su prava na film, a njima su se priključili Rogen i Goldberg, koji će režirati i napisati scenarij.

U knjizi je navedeno stotine intervjua koji pokazuju kako je došlo do popularizacije videoigara i njihove preobrazbe u globalnu industriju koja je prošle godine imala prihode veće od 50 milijardi dolara, što je više od filma i glazbe zajedno. Od istog autora u pripremi je i dokumentarac o toj temi, a imat će posla i na filmu kao izvršni producent. Dvojac Rogen/Goldberg zauzet je raznim projektima, tako da se ne zna kad će Console Wars doći na red, no sigurno je da će biti zanimljivo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.