Seth MacFarlane domaćin 85. Oscara

Piše: Valentino Bahun-Golub

Seth MacFarlane će biti domaćin 85. dodjele Oscara“, najavili su prije par dana producenti Craig Zadan i Neil Meron. Ovo će biti prvo pojavljivanje MacFarlanea na pozornici Oscara.

„Oduševljeni smo što imamo Seth MacFarlanea za domaćina Oscara. Njegove izvođačke vještine će se uklopiti savršeno s našim idejama da ovaj show napravimo zabavnim i svježim,“ kažu Zadan i Meron. „On će biti besprijekoran domaćin i sretni smo što ćemo raditi s njim.“ „Seth je nevjerojatno talentiran,“ rekao je predsjednik Akademije Hawk Koch. „Ne možemo biti sretniji sa kretivnim timom kojeg smo skupili. Sa Craigom, Neilom i sad Sethom, super smo počeli.“

„Doista je velika čast voditi Oscare,“ kaže MacFarlane. „Kad sam čuo vijest pomislio sam, prvo, dat ću sve od sebe da dostignem standard mojih prethodnika, i drugo, nadam se da neće saznat da sam ugostio Charlieja Sheena.“

MacFarlane je imao redateljski debi sa ljetnim hitom „Ted“ kojega je napisao, producirao i dao glas naslovnom liku. Sa 420 milijuna dolara, Ted je jedan od najisplativijih filmova godine. MacFarlane je kreativna sila iza serije Family Guy i sukreator American Dad i The Cleveland Showa. 2011. je izdao debitantski album „Music is Better Than Words“, za kojeg je zaradio dvije Grammy nominacije. Također je zaradio 13 Emmy nominacija za Family Guyja od kojih je dvije odnio kući.

Nagrade Akademije za izvanredna filmska ostvarenja 2012. će biti predstavljena u nedjelju, 24. veljače, 2013, u Dolby Theatreu. Don Mischer će režirati prijenos treći put zaredom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.