Šerbedžija opet negativac

Piše: Vedrana Vlainić

Još na proljeće pisali smo kako se Liam Neeson vraća kao otac-osvetnik spašavajući svoju kćer iz ruku nadobudnih otmičara u nastavku hit akcića Taken iz 2008. godine. Sada već možemo sa sigurnošću tvrditi da će nastavka uistinu biti.

Fox je, naime, potvrdio da će ulogu glavnog negativca u Taken 2 preuzeti naš Rade Šerbedžija, poznat u Hollywoodu, inače, po ulogama ruskih terorista, ruskih tajkuna, ruskih mafijaša i beskućnika u prolazu (vrlo vjerojatno isto Rusa).

U dvojci, naime, ispada da i jedan od (ubijenih) otmičara iz prvog dijela ima taticu s posebnim vještinama. Šerbedžija je Murad, koji želi osvetu za smrt svoga sina te otima Neesona i njegovu ženu (koju će opet glumiti Famke Janssen) pa ovaj put u spasilačku misiju kreće njihova kćer Maggie Grace. Iskreno se nadam da će negdje tijekom filma i Neeson ponovno uskočiti u badass mode, a ne provesti dva sata zavezan za stolac u Šerbedžijinoj garaži, budući da je njegov lik jedino što je i prvi film činilo relativno napetim i zanimljivim.

Produkcije i scenarija se opet uhvatio Luc Besson, a režije Olivier Megaton (aktualni kino-hit Colombiana). Premijera je predviđena za 5. listopada sljedeće godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.