Sean Bean kao pridošlica u novom filmu Andyja i Lane Wachowski

Piše: Ivan Andrijanić

Jednom davno, dvojica braće, puna entuzijazma i ideja, snimiše fenomenalni triler Bound, koji je, uz fino tempiranu dozu lezbijske provokativnosti, donio i odličan noir ugođaj, klasično histeričnog Joea Pantoliana i što je najvažnije, talentiranoj braći dao priliku da rade dalje ono što vole i znaju. Momci su se odazivali na imena Andy i Larry Wachowski, a tri godine nakon hvaljenog debija, zadužiše filmski svijet Matrixom, pesimističnim i tmurnim sf-om koji je kroz akcijsku fasadu progovarao o filozofskim temama, i definitivno ispao jedan od najupečatljivijh filmova 90-ih.

U međuvremenu je Larry postao Lana, snimili su dva totalno razočaravajuća nastavka Matrixa, ekranizaciju mange Speed Racer, te na koncu, ovogodišnji visokobudžetni komercijalni flop Cloud Atlas.

Najnovija vijest je pak da imaju u planu Jupiter Ascending,  hibrid „snjeguljice i japanske pop kulture“. Priča govori o djevojci čiji je peh taj što ima savršenu genetsku strukturu, te time postaje prijetnja superiornijim bićima. Na temelju toga, stavlja se ucjena na njenu glavu, a osoba zadužena za ubojstvo djevojke na kraju postaje njena zaštitnica.

U glavnim ulogama su Mila Kunis, Eddie Redmayne, Chaning Tatum te tek pristigli Sean Bean. Ideja će, vjerujem, ili biti fijasko epskih razmjera ili film o kojem će se pričati desetljećima, kako to obično i ide s Wachowski duom. Na nama ostaje da vidimo.

2 komentara za “Sean Bean kao pridošlica u novom filmu Andyja i Lane Wachowski

  • tonymelo says:

    Drugi i treći Matrix nisu uopće toliko loši. Samo ih treba pogledat sva tri za redom. Slabiji su od prvog dijela, ali i The Dark Knight i The Dark Knight Rises su lošiji od Batman Begins-a pa ne znači da su to loši filmovi. Da hejteri, rekao sam to na glas. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.