Sci – fi Nolan style

Piše: Deni Zgonjanin

Interstellar će se ipak dogoditi! Naime, radi se o sci – fi projektu kojeg je započeo Steven Spielberg davne 2007. i od tada je pod statusom in development. Pet godina poslije, netko je odlučio nešto i napraviti u vezi toga, a taj netko je nitko drugi nego – Christopher Nolan.

Nakon mnogih izmjena, konačnu verziju scenarija zahvaljuje svom bratu, Jonathanu Nolanu, koji je imao privilegiju raditi na The Dark Knight, The Dark Knight Rises, kao i na Prestige.  Scenarij je osnovan na znanstvenim teorijama Kipa Thornea, američkog astrofizičara sa Kalifornijskog instituta tehnologije. Priča obećava putovanje kroz vrijeme i alternativne svijetove, dakle raj za svakog geeka. Fanovi Donnia Darka i Batmana unite! Produkcija Interstellara bila je obećana Paramountu (dok je film bio još u Speilbergovim rukama), no otkad je Nolan preuzeo redateljsku palicu, Paramount će kolaborirati sa Warner Brosom budući da Nolanova produkcijska kuća, (koju je osnovao i vodi uz pomoć svoje supruge, Emme Thomas) Syncopy Films, surađuje sa Warner Brosom još od Batman Begins iz 2005.

Pitanje hoće li Spielberg biti uključen u projekt ostaje i dalje otvoreno, jer je prije dva dana poznati redatelj snimanje svog novog filma, Robopocalypse, otkazao do daljnjeg zbog problema sa scenarijem. U svakom slučaju, pomisao na Nolanov sci – fi film ostavlja sladak okus u ustima.

 

Vijest napisala: Terezija Bjelajac

Leave a Reply

Your email address will not be published.