Scenarij za Dinklageov film o leprechaunu uskoro gotov

Piše: Tena Strahinec

peter-dinklage

Scenarist Andrew Dodge (Bad Words) komentirao je film čiji scenarij piše za glumca Petera Dinklagea. Radi se o crnoj komediji u kojoj će glavnu ulogu imati Dinklage kao leprechaun – irski vilenjak patuljastog rasta koji, prema legendama, donosi sreću i skuplja blago. Njegove su najprepoznatljivije osobine opijanje, psovanje i snažan seksualni nagon, što sigurno neće biti isključeno iz lika Dinklageovog vilenjaka.

Dinklageova prva uloga bila je u filmu Život u zaboravu (izv. Living with Oblivion), u kojem je glumio frustrirana glumca patuljastog rasta koji se žali na uvijek iste uloge koje zbog njega dobiva. Od tada je glumio u filmovima poput britanske i američke verzije filma Smrt na sprovodu (izv. Death at a Funeral), Vilenjak (izv. Elf), Čuvar stanice (izv. Station Agent), a od 2011. glumi Tyriona Lannistera u seriji Igre prijestolja (izv. Game of Thrones).

Dinklage je bio taj koji je potaknuo ideju za snimanje filma i predložio pisanje scenarija uzbuđenom i nabrijanom Dodgeu, koji je prvu verziju već završio. Vidjet ćemo kako će se priča dalje razvijati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.