`Scarface´ remake dobio redatelja

Piše: tonymelo

Scarface

Prošle su trideset i četiri godine od kada smo pozdravili njegovog malog prijatelja i čak osamdeset i dvije godine od kada je Scarface prvi put ekraniziran. Najnovije informacije govore da ćemo uskoro imati priliku vidjeti i treću verziju filma Scarface, koju će ovoga puta režirati čileanski redatelj Pablo Larrain. Snimat će se po scenariju kojega je napisao Paul Attanasio poznat po radu na filmovima Donnie Brasco i The Sum of All Fears.

Na internet portale procurila je informacija da će za razliku od verzije iz 1983. godine, kada je Al Pacino glumio kubanskog imigranta Tonyja Montanu, u novoj iteraciji glavni lik biti meksički imigrant, te će se film baviti današnjim problemima meksičkih narko-kartela. Osim što će radnja biti smještena u drugo vremensko razdoblje, sve ostalo ostaje manje više isto. Siromašni mladić polagano se uspinje na vrh kriminalne piramide, a sve to uz pomoć ogromne količine nasilja i spremnosti na psihotično ponašanje.

Premda je David Yates trebao biti redatelj novog Scarface filma, odustao je od projekta kako bi se mogao posvetiti novom Tarzanu. Tako je na čelo projekta došao redatelj Pablo Larrain koji je već snimio nekoliko filmova slične tematike od kojih se posebno ističu Post Mortem i No. Oba filma, iz malo intimnije perspektive, proučavaju političku korupciju i zloupotrebu vlasti u Čileu

Još uvijek nije poznato tko će preuzeti glavnu ulogu, ali je Universal izjavio da žele latinoameričkog glumca koji je dvojezičan i bikulturalan. Kao najočitiji kandidati za sada se spominju Oscar Isaac (Inside Llewyn Davis), Edgar Ramirez (Wrath of the Titans) i Marc Shmuger (The Spectacular Now). Što vi mislite? Tko bi bio savršen izbor za ulogu novog kralja droge, a da nije Zdravko Mamić?

Leave a Reply

Your email address will not be published.