Sandler ‘pojeo’ sve Zlatne maline

Piše: Jelena Djurdjic

A ono, ako padneš bitno je i kako padneš, pa oboriti rekord na manifestaciji koja je parodija Oskara,  vjerojatno nije najgora stvar na svijetu. U pitanju je lijep, okrugao broj – čitavih 10/10 malina pokupila je Sandlerova komedija Jack and Jill.

Osim priznanja za najgori film, Sandlerova dvostruka uloga obiteljskog čovjeka i njegove dosadne sestre blizankinje donijela mu je nagradu za najgoreg glumca i najgoru glumicu u glavnoj ulozi. Osobni trijumf bi osjećam bio još potpuniji da je  krenuo putem Murphyja (Nutty professor), mada je za respekt to što je trijumfirao i u kategorijama: najgori filmski par – kako sa Al Pacinom, tako i sa Katie Holmes – i najgori scenarij, čiji je on koautor.

Al Pacino je osvojio nagradu za najgoru sporednu mušku ulogu igrajući sebe u, je li, Jack and Jill (nevjerojatno zvuči podatak da je Pacino igrao u Jack and Jill), a Sandlerov prijatelj David Spade za najgoru sporednu glumicu, igrajući transvestita. Inače ovo je jedini film u 32 godine postojanja Zlatne maline koji je osvojio sve nagrade. Grijeh je ne spomenuti da režiju potpisuje Dennis Dugan, čovjek čija je muza očito Adam Sandler, jer im je ovo magični sedmi put da surađuju. Unatoč svemu ovome, film je na uloženih 79 milijuna dolara zaradio 148 milijuna diljem svijeta. Pa si vi mislite…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.