Samson na velikim ekranima

Piše: Deni Zgonjanin

Biblija je oduvijek bila zahvalan predložak za filmovanje (u prijevodu, filmovi s tom tematikom su uvijek zarađivali na box officeu), od starijih klasika pa sve do moderne verzije u obliku Pasije. No kako se vremena mijenjaju, tako se mijenja i ukus publike pa tipične ekranizacije biblijskih priča više ne dolaze u obzir.

Stoga Hollywood traži novu formulu koja bi privukla mlađe ljude da gledaju takvu vrstu filmova. A ta nova formula glasi – pretvoriti neke od najpoznatijih biblijskih likova u superjunake… Tako će nam osim Aronofskog i njegove ekranizacije Noe ratnika, na velike ekrane kad tad stići i Samson kao superjunak iz budućnosti. Warner Bros je otkupio scenarij Scotta Silvera (8 Mile, The Fighter) koji nam donosi modernu tj. futurističku verziju priče o Samsonu i Delilah, samo što će ovaj put Samson biti superjunak. Film će režirati Francis Lawrence (I Am Legend, Constantine), koji je ideju filma predstavio Silveru kako bi on napisao scenarij.

Velike su šanse kako je upravo Samson Lawrenceov idući projekt, što bi značilo da nećemo morati dugo čekati da vidimo Samsona kako zlostavlja lavove u budućnosti…

Leave a Reply

Your email address will not be published.