Sam Raimi o Spidermanu i WoW-u

Piše: Deni Zgonjanin

Koliko god bio popularan kao filmaš, Sam Raimi je jednako toliko omražen zbog odustajanja od nekih projekata, prvenstveno od World of Warcraft, ali i 4. Spidermana. Povukao se sa njih bez da je ponudio ikakvo objašnjenje fanovima, što je ispalo malo awkward, ali je Raimi spasio stvar jučer, kad je u intervjuu za Vulture napokon objasnio što se ustvari dogodilo…

Što se tiče Spidermana, tvrdi da se htio fanovima iskreno ispričati za treći nastavak, snimanjem 4. i najboljeg u serijalu, ali nije mogao ispoštovati rokove. Scenarij nije bio dovoljno kvalitetan, a snimanje je trebalo početi za nekoliko tjedana, pa je radije odustao od cijelog projekta i rekao producentima da se prime reboota. Bolje reboot nego još jedan glupi film, što je filozofija s kojom se slažem.

WoW je pak drukčija priča… Scenarij za film su napisali dečki iz Blizzarda, kuće koja je proizvela igricu, ali se on Raimiju nije svidio pa je predložio da on i scenarist Robert Rodat naprave malo drukčiju verziju. Pitchali su svoju priču Legendary Pictures, kojima se svidjela ideja pa su im odobrili pisanje scenarija, dok su momci iz Blizzarda reagirali mlako na ideju, ali su također dali načelni pristanak. Onda su se on i Rodat povukli na 9 mjeseci kako bi iskemijali scenarij, i kad je konačno bio gotov, odnijeli su ga na razmatranje objema kućama. Ovi iz Legendaryja su rekli da im je odličan, dok su Blizzardovci ispali pizde kad su rekli da im se scenarij ne sviđa, da im se prva ideja nije svidjela. Raimija je to raspizdilo jer je izgubio 9 mjeseci života bez veze, što se moglo lako izbjeći da su Blizzardovci u startu rekli da ne žele krenuti tim smjerom.

Moram priznati da nije lako biti Sam Raimi, i ovako teško se boriti za svojih nekoliko milijunčića dolara…

Leave a Reply

Your email address will not be published.