Sacha Baron Cohen neće glumiti Freddieja Mercuryja

Piše: Ana Kundid

Freddieja Mercuryja najviše pamtimo po njegovom karizmatičnom scenskom nastupu, pjesmama, osebujnom izgledu, a malo vjerniji fanovi i po njegovom ekscentričnom načinu života. Svakako su s velikim pokrićem članovi grupe Queen prije otprilike 3 godine odlučili snimiti biografski film o svom bivšem kolegi, jednoj od najvećih glazbenih ikona 20.stoljeća, te raspisali casting za njegovu ulogu u predstojećem filmu. Nakon što je, posve očekivano, ta uloga dopala Sachu Barona Cohena, činilo se kao su početni pregovori uspješno odrađeni i očekivalo se kako je snimanje već u uzlaznoj putanji. Film je trebao biti dovršen 2014.godine.

Kako to već obično i biva – očekivanja su nas iznevjerila.

Rasplet situacije govori kako ćemo vjerojatno ipak ostati uskraćeni za ekranizaciju životne priče ovog velikana. Između sudionika projekta došlo je do kreativnih nesuglasica. Cohen je htio snimiti film s oznakom R, koja bi dala mogućnost vjernijeg prikaza neobuzdanog Freddiejevog života, dok su članovi htjeli oznaku PG u kojem bi podjednako bili prikazani svi Queenovci i to na znatno pitomiji način. Bendu se nisu svidjeli niti drugi Cohenovi prijedlozi. Naime, ranije je glumac predložio Davida Finchera i Toma Hoopera kao redatelje, no ni to se nije svidjelo članovima benda. Na kraju je odlučio da je najbolje od svega odustati.

Cohen se činio kao izvrsna prilika za oživljavljavanje velikog umjetnika, pa ostaje visjeti u zraku hoće li se uopće kretati dalje sa razvitkom projekta. Teško da ćemo ostati ravnodušni ako se projekt ne realizira, no kako god bilo, Freddie nam i dalje poručuje – Show must go on

Leave a Reply

Your email address will not be published.