Russell Crowe režira!

Piše: Tena Strahinec

Krajem ove godine u Turskoj i Australiji počinje snimanje filma The Water Diviner. Scenarij su napisali Andrew Knight i Andrew Anastasios, a redatelj je australski glumac Russell Crowe. Crowe je već nekoliko puta razmišljao o režiranju, a, što je simpatično, za svoj redateljski prvijenac birao je između australskih priča i napokon donio odluku.

Radnja nam je poznata. Godina je 1919.: otac (australskog podrijetla) odlazi u Tursku u potragu za svojim sinovima koji su nestali nakon Galipoljske bitke, jedne od najkrvavijih bitaka u Prvom svjetskom ratu. Film produciraju Troy Lum i Andrew Mason za Hopscotch Features te Keith Rodger za Fear Of God Films.

Nakon uloge okrutnog policajca Javerta u Jadnicima (izv. Les Misérables) i Supermanovog oca Jor-Ela u Čovjeku od čelika (izv. Man of Steel), Crowe glumi Nou u nadolazećem filmu Noah redatelja Darrena Aronofskog (Crni labud, Rekvijem za snove), a vidjet ćemo ga i kao Pearlyja Soamesa u filmu Winter’s Tale redatelja Akive Goldsmana (Genijalni um, Ja sam legenda). Prvo Gary Oldman, a sad gospodin Crowe… bit će zanimljivo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.