Ron Howard priprema čak tri projekta

Piše: Deni Zgonjanin

Ron Howard trenutno radi postprodukciju na Rushu, Formula 1 biopicu u kojem Chris Hemsworth nosi glavnu ulogu, i pokušava realizirati čak tri nova projekta. Prvi od njih, In the Heart of the Sea, bi se trebao snimati krajem ove godine, također sa Chrisom Hemsworthom u glavnoj ulozi, prema istoimenoj knjizi. Radnja se odvija u 19. stoljeću i prati posadu kitolovca koja završi u moru, gdje pluta 90 dana, nakon što im brod razbije kit kojeg su lovili. Zanimljivo, riječ je o istinitom događaju koji je inspirirao klasik Moby Dick.

Drugi projekt je također baziran na literarnom predlošku, The Graveyard Book, napisanom od strane Neila Gaimana. Riječ je o zanimljivoj, originalnoj i čudnoj knjizi, od isto takvog autora, koju sam s veseljem čitao prošle jeseni na poslu, što vjerojatno govori više o mojim radnim navikama nego samoj knjizi. Stoga ne bi bilo naodmet spomenuti da se radnja vrti oko bebe koja igrom sreće, izbjegne sudbinu svojih roditelja, koje ubije jezivi stranac, te odluta do lokalnog groblja, gdje ju posvoje stanovnici groblja, tj. duhovi.

Treći projekt je remake izraelske drame iz 2003. godine, All I’ve Got, čija se radnja vrti oko žene čiji dečko pogine u automobilskoj nesreći, nakon koje djevojka pronađe novog dečka s kojim uđe u brak i dobije djecu, zatim 50 godina kasnije umre. Nakon smrti, dobije priliku da čeka svojeg muža da joj se pridruži u raju ili da postane ponovno mlada i dočeka starost sa svojim prvim dečkom, poginulim u automobilskoj nesreći… Lijepa budućnost čeka Howarda, ako mu je jedini problem u životu to što mora birati koji će projekt prije realizirati…

Leave a Reply

Your email address will not be published.