Ron Howard kreće sa produkcijom ’Heart of the Sea’

Piše: Tena Strahinec

ron-howard__span

Počela je produkcija filma Heart of the Sea redatelja Rona Howarda (Apollo 13). Radi se o adaptaciji poznatog Melvilleovog klasika Mobyja Dicka koji je napisan prema istinitim događajima. Godine 1820. kit je napao brod kitolovac imenom Essex i uništio ga do te mjere da su preživjeli 90 dana pokušavali preživjeti na raspadnutom brodu. Druga priča vezana je uz kita „bijelog poput vune“ imena Mocha Dick koji je navodno pogođen s dvadesetak harpuna u leđa i svejedno je uspio napasti brodove i oštetiti ih.

Objavljena je službena radnja filma: „Tijekom zime 1820. godine, brod kitolovac Essex iz Nove Engleske je napalo nešto nevjerojatno: kit veličine mamuta, osvetoljubiv skoro poput čovjeka. Pomorska katastrofa prema istinitim događajima inspirirat će Melvilleovog ‘Mobyja Dicka’. No, to je samo dio priče. Heart of the Sea otkriva bolne posljedice susreta: preživjeli su gurnuti do svojih krajnjih granica i moraju učiniti nezamislivo da bi se održali na životu. U borbi sa strašnim olujama, glađu, panikom i očajem, oni će propitkivati svoja najčvršća uvjerenja, od vrijednosti njihovih života do moralnosti njihovih zanimanja, dok kapetan traži smjer na pučini, a njegov prvi časnik pokušava pobijediti velikog kita.“

Glumačku postavu čine mlađahni holivudski momci Benjamin Walker (Abraham Lincoln: Lovac na vampire), Cillian Murphy (Batman: Početak) i Ben Whishaw (Parfem: Povijest jednog ubojice) te Chris Hemsworth (Thor) koji nakon filma Utrka života (izv. Rush) opet surađuje s Howardom. Hemswortha će biti zanimljivo vidjeti u ovoj legendardnoj priči o borbi čovjeka s prirodom, sudbinom, a i samim sobom. Čekamo objavu datuma kad stiže u kina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.