ROBOTECH pronašao redatelja!

Piše: Terezija Bjelajac

Još od davne 2007. nismo ništa čuli nikakve vijesti o tome hoće li se ideja o adaptaciji ovog animea ikada realizirati. E PA SAD HOĆE. I to zahvaljujući Warner Brosu. Redatelj nam baš i nije poznat ni imenom ni djelom, Nic Mathieu, ali se pretpostavlja da će franšiza ROBOTECHA dosegnuti, i možda čak i prijeći granice Transformera, a nadajmo se da će tako i sa kvalitetom projekta. Još jedna prilika za ogromne robote da dokažu svoju vrijednost, a ne da ih pamtimo po propustima Transformera.

Sad dolazimo do zanimljivog dijela: Akiva Goldsman, (producent I am Legend) i Tobey Maguire (Spiderman) bit će  producenti projekta, a to za sobom vuče još jednu filmsku poslasticu – traženje novih mladih glumačkih nada. Novo meso koje samo čeka biti zagriženo od metalnih zubi. Prizor koji ste si upravo zamislili u glavi mogao bi obećati ovom animeu sigurnu budućnost.

ROBOTECH je jedan od onih animea za kojim bi tu i tamo posegnuli u videotekama, dok su još postojale, ali bi ipak na pola puta odustali i ipak se po tisućiti put odlučili za Claymore ili Death Note, ali nitko nas ne može kriviti jer je industrija animea i mangi zadnjih godina preplavila tržište svijeta i toliko filmskog potencijala ima u sebi da kada bi sada krenuli raditi sa svim tim potencijalom, ne bi stali narednih sto i kusur godina. Ali tko zna? Možda nam sve te adaptacije i neće trebati ako se projekt ROBOTECH odradi kako treba. I say, bring it on.

Leave a Reply

Your email address will not be published.