Robopocalypse dobio glavnu glumicu

Piše: Deni Zgonjanin

Anne Hathaway je odabrana od strane Stevena Spielberga da odradi glavnu žensku ulogu u idućem projektu kultnog filmaša – ekranizaciji knjige Robopocalypse. Anne je dugo bila u užem izboru za ulogu, zajedno sa Gemmom Arterton, te se činilo da će uloga ipak pripasti potonjoj, no onda je Spielberg izjavio kako ne vidi niti jednu drugu glumicu u toj ulozi osim Anne, što je na kraju tako i ispalo.

Hathaway je oduševljena prilikom da surađuje sa redateljem te je povodom toga izjavila : ” Već dosta dugo priželjkujem suradnju sa Spielbergom, toliko da sam svojim agentima kad god sam išla na godišnji govorila da prekidanje istog dolazi u obzir jedino ako me na audiciju zove Spielberg, što se na kraju i dogodilo. Uživala sam u odmoru i napokon doživjela poziv od Stevena, zbog kojeg sam odmah prekinula godišnji…”

Za tumača glavne muške uloge je odabran nikad popularniji Chris Hemsworth, a šuška se da bi jednu od uloga mogao odraditi i Ben Whishaw. Što se tiče same knjige po kojoj se snima film, napisao ju je Daniel H. Wilson, a govori o svijetu budućnosti u kojem jednog dana kontrolu nad svim mrežama, postrojenjima i uređajima preuzme umjetna inteligencija pod imenom Archos, što pokrene scenarij sličan onom iz Terminatora i Matrixa

Leave a Reply

Your email address will not be published.