Robert Zemeckis u procesu režiranja ’Chaos Walking’

Piše: Ana Kundid

robert-zemer

Robert Zemeckis je navodno u procesu pregovaranja za režiranje prvog filma u adaptaciji literarne trilogije Chaos Walking.

Prvi dio trilogije Patricka Nessa naziva se The Knife of Never Letting Go, a popularni scenarist Charlie Kaufman (Eternal Sunshine of a Spotless Mind, Being John Malkovich, Adaptation) već se uhvatio tinte i piše scenarij za još jednu u nizu novijih franšiza.

Robert Zemeckis inače je poznat po režiranju Oscarom nagrađenog Back to the Future, a u žižu snimanja vratio se prošle godine režirajući  dramu The Flight, u glavnoj ulozi sa Denzelom Washingtonom. Chaos Walking planira već neko vrijeme, a ako sve pođe po planu, završni pregovori trebali bi se okončati sa završetkom ovog mjeseca.

Radnja priče smještena je u distopijski svijet u kojem kolonizirane skupine ljudi naseljavaju planet treće vrste, a privatnost biva narušena iznenadnom pojavom virusa The Noise koji rezultira mogućnošću slušanja ljudskih misli i stvaranjem kaotičnog ozračja kojim će se neki pokušati okoristiti.

Mnogi buduću trilogiju uspoređuju s nastavcima Hunger Gamesa i Divergentom, filmom najavljenim za 2014.godinu, a na nama je vidjeti kako će ova dva velikana proći u zajedničkom projektu. Ako ćemo prognozu ganjati matematičkom logikom, rezultat dvaju pozitiva ne može nositi negativ, no s  distopijskim svijetom se nikad ne zna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.