Robert Vaughn u posveti “Veličanstvenima”

Piše: Sven Mikulec

Robert Vaughn (79), vremešni američki glumac i posljednji preživjeli iz glavnog casta pola stoljeća starog kultnog vesterna Sedmorica veličanstvenih, još će se (barem) jednom predstaviti publici u filmu koji se zove – Jedanaestorica veličanstvenih.

Vaughn je glumio rame uz rame s Charlesom Bronsonom, Steveom McQueenom i Yulom Brynnerom u tom slavnom remakeu Kurosawinog filma Sedam samuraja, a ovaj će put odati počast filmu koji ga je proslavio ulogom negativca po imenu “American Bob”.

“Volim bilo koju vrstu bizarne komedije i upravo o takvom filmu ovdje pričamo. Volim glumiti sociopate i psihopate koji su ujedno i smiješni. Vrlo je pametno napisan s puno neobičnih šala. Imam tekst u jednoj sceni gdje kažem ovom jednom tipu koji se bavi postavljanjem pločica, “Dajem ti priliku da živiš iz samo jednoga razloga – jer si mi dobro sredio kupaonicu.””

Inače, današnjoj publici Vaughn bi lako mogao biti poznat kao iskusni mudrac Albert u popularnoj britanskoj seriji Hustle, a uskoro će se pojaviti i u najdugovječnijom sapunici s Otoka, izvjesnoj Coronation Street, koja gledatelje tlači već punih pedeset godina (?!).

2 komentara za “Robert Vaughn u posveti “Veličanstvenima”

  • Danijel.82 says:

    Druže Sven, valjda si znao da je g-din Vaughn rođeni Amerikanac. Verovatno bi ga uvredilo kad bi bio predstavljen kao britanski glumac. To što je angažovan na Ostrvu ide u njegov rok službe. 😀

  • Sven Mikulec says:

    To ja provjeravam jel pratite :)

    Moje isprike, brzopletost je kučka.

    Zahvaljujem!

Leave a Reply

Your email address will not be published.