Robert Redford novi član MCU

Piše: Filip Jakovljević

Iako se u zadnje vrijeme više fokusirao na nešto manje popularne filmove i pretežito socijalne drame, zvijezda filmova poput Butch Cassidy and the Sundance Kid, The Sting, The Way We Were i The Electric Horseman, Robert Redford, odlučio je postati dijelom Marvelovog Cinematic Universea i prihvatiti ulogu u filmu Captain America: The Winter Soldier. 76-godišnji Redford će se naći u ulozi starijeg agenta na visokoj poziciji u organizaciji S.H.I.E.L.D., no još se ne zna kako će točno biti povezan s pričom.

Svoju je odluku ovako prokomentirao: „Radit ću na ovom filmu jer je drugačiji. To je nešto novo za mene. Mislim da su ovakvi filmovi vrlo moćni. Mislim da su super. Ovo je tip filma koji bih volio pogledati dok sam bio klinac. Sviđa mi se ideja stupanja u novi teritorij. Uzbuđen sam zbog toga. Također smatram da se radi o grupi ljudi koja zna što radi.“

U nastavku Captaina Americe u glavnoj se ulozi vraća Chris Evans, film će režirati Joe i Anthony Russo, a scenarij potpisuju Christopher Markus i Stephen McFeely. Captain America: The Winter Soldier se očekuje u kinima u travnju 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published.