Robert Downey Jr. smatra da Scarlett treba pauzu

Piše: Tena Strahinec

downey-johansson

Captain America, Iron Man, Thor… Sve su to Marvelovi trenutno najpopularniji superheroji koji su dobili svoje franšize i doveli hrpe i hrpe gledatelja u kina. No, iako uvijek na platnu zanimljive, snažne i gipke, žene nisu dobile jednake prilike kao muškarci pa ih gledamo kako stoje sa strane čekajući da dečki obave glavne poslove, dok se one nose sa svojom ograničenom minutažom.

Jedan od najiščekivanijih filmova s glavnim ženskom ulogom je onaj o, već svim gledateljima koje zanimaju adaptacije stripova poznatoj junakinji – Black Widow. Ratoborna Ruskinja koju je u Iron Manu 2, Avengersima i Captainu Americi: Ratniku zime utjelovila Scarlett Johansson trenutno je samo prateća uloga i dio ‘osvetničkog’ tima dobrih junaka. Marvelov glavni momak, predsjednik Kevin Feige, komentirao je da su trenutno prezauzeti s već poznatim herojima i njihovim pričama, ali da i dalje postoji mogućnost filma u kojem će žena biti glavna junakinja.

Je li Scarlett Johansson za snimanje samostalnog filma ili ne, naslućujemo prema izjavi njenog filmskog kolege, Roberta Downeyja Jr.-a koji je jednostavno komentirao: „Zar Scarlett ne zaslužuje pauzu?“ sugeriravši da će uskoro biti majka i da nije jedina žena koja može nositi velik dio filma na svojim leđima.

Još je dodao: „Mislim da je zanimljivo, posebno nakon Čuvara sa Zoe ili prvog Iron Mana u kojem je Pepper jednostavno… Po meni, ta franšiza ne bi bila tako uspješna bez Paltrow. Ima nešto u njoj što je ojačalo priču. Nije tipična žena u superherojskom filmu, a do kraja Iron Mana 3 već guta serume, stavlja na sebe odijela i mlati ljude.“

Prema Downeyju svi glumci koje gledamo u Marvelovim adaptacijama stripova zaslužuju svoju franšizu, a pritom je dao primjere poput Jeremyja Rennera (Hawkeye) i Marka Ruffala (Hulk). Sony je potvrdio snimanje filma u kojem će glavnu ulogu imati ženski lik „koji ima veze sa Spider-Manovom pričom“ (2017.), dok je DC zagrijan za snimanje tri filma s Gal Gadot koja je potpisala isti ugovor. Fanovi navijaju za film o Black Widow ili Captain Marvel, a koju ćemo junakinju gledati ostaje na Marvelovcima.

2 komentara za “Robert Downey Jr. smatra da Scarlett treba pauzu

Leave a Reply

Your email address will not be published.