Robert Downey Jr. se vraća u `Iron Manu 4´ ako ga režira Mel Gibson

Piše: tonymelo

robert-mel

Vjerojatnost snimanja četvrtoga Iron Mana s Robertom Downeyjem Jr. praktički je nepostojeća. Downey u intervjuima često ističe kako je prestar, kako ga uloga Starka više ne zanima i kako se želi posvetiti djeci, ali ni to nije dostatno stoci novinarskoj (uviđam ironiju) da prihvati činjenicu kako bi radije snimio film s Daliborom Matanićem, nego ponovno obukao odijelo Željeznoga Čovjeka.

No stoka je uporna, a maltretiranje se nastavlja. Novinar Deadlinea uspio je stjerati Downeyja u kut i natjerati ga, premda ne eksplicitno, da kaže kako postoji mogućnost da se pojavi u četvrtome dijelu. Razgovor je tekao na sljedeći način:

Deadline: Marvel opako želi snimiti četvrtog Iron Mana, ali si ti rekao kako nema šanse za takvo što. Što bi bilo da Mel [Gibson] režira film, bi li onda pristao na snimanje?

Downey: Točno.

Deadline: Je li to naslov ovoga intervjua?

Downey: Zašto ne? Taj bi film bio lud ko šlapa.

Razlog zbog kojega je pitanje s Gibsonom potegnuto leži u tome da se za vrijeme snimanja filma Air America Gibson zauzeo za Downeyja te iz vlastitoga džepa platio potrebno osiguranje, koje je tada bilo basnoslovno visoko zbog Downeyjevih problema s drogom. Sada kada se Gibson nalazi u nemilosti Hollywooda, Downey čini sve što je u njegovoj mogućnosti kako bi uzvratio uslugu. Tako je 2011. osvojio American Cinematheque Award i odabrao upravo Gibsona da je prezentira, iskoristivši priliku da dokaže kako se Gibson promijenio i kako svatko zaslužuje drugu priliku.

I tako se dobiva senzacionalistički naslov dostojan Indexa – Robert Downey Jr. snimit će Iron Mana 4 ako ga režira Mel Gibson.

Leave a Reply

Your email address will not be published.