Ridlyjeva kći Jordan Scott režira film o modnim magnatima Gucci

Piše: Jelena Androić

Prije nekoliko je godina slavni Ridley Scott bio u pregovorima oko prihvaćanja redateljske palice za film Gucci koji je trebao razotkriti smrt, izdaju i borbu za premoć u obitelji iza poznatog modnog brenda, a u kojem su trebale glumiti zvijezde kao što je Angelina Jolie ili Leonardo DiCaprio. Ideja je stavljena na „stand by“ dok je Scott režirao neke druge stvari no nedavno se probudila. Tako The Wrap otkriva da je Penelope Cruz moguće glavno ime priče o matrijarhatu Gucci te da projekt neće ostvariti Ridley već njegova kći Jordan Scott.

Jordan Scott u svijet filma ušla je režiravši nekoliko kratkih filmova, dok je njen prvi dugometražni bila indie drama Cracks iz 2009. koja je prošla – solidno. Bit će stoga zanimljivo vidjeti kako će se mlada redateljica ponijeti s ozbiljnim i zahtjevnim radom na grananju priče o kompleksnoj obitelji Gucci. Za Penelope se ne moramo brinuti, ona će ulogu femme fatale koja je možda i organizirala muževu ubojstvo, sigurno odraditi baš kako treba.

Inače, u filmu ćemo pratiti uspon slavne modne obitelji u ’70.-ima i ’80.-ima kad im je zarada bila i 500 milijuna dolara godišnje, te padove prouzročene obiteljskim svađama. I svađama i padovima na kraj je trebao stati Maurizio, unuk osnivača brenda Guccia Guccija, no baš kad je ova modna kuća dobila novi vjetar u krila, i zaposlila novog dizajnera (kasnije filmskog redatelja) Toma Forda, Maurizio je ubijen u svom apartmanu u Milanu. Bilo je to 1995. godine…

Leave a Reply

Your email address will not be published.