Ridley Scott pregovara oko režije `The Martiana´

Piše: Tena Strahinec

ridley-scott

Ridley Scott je u pregovorima s Foxom za režiranje filma The Martian. Radi se o adaptaciji e-knjige Andyja Weira, a u glavnoj ulozi bi se trebao pojaviti Matt Damon kao „astronaut koji je zapeo na Marsu i mora preživjeti dok se ne uspije vratiti kući“.

Na mjestu potencijalnog redatelja neko vrijeme je bio Drew Goddard, ali je odustao i odlučio svoje vrijeme usmjeriti prema režiji Sinister Six i nadgledanju Marvelovog Daredevila. Ako Scott odluči raditi na Martianu ne čini se izglednim da će ga uspjeti ugurati u raspored prije Prometheusa 2, osim ako ne preuzme na sebe samo ulogu producenta za Prometheusa. Sudeći prema najnovijim vijestima čini se da je scenarij nastavka pri kraju.

Scott je nedavno snimio dva filma, triler Savjetnik (izv. The Counselor) u kojem su glumili Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz i Javier Bardem te Exodus: Gods and Kings u čijoj je glavnoj ulozi Christian Bale, a koji stiže ovog prosinca.

No, vratimo se na Martiana. Radi se o još jednom filmu u kojem se čovjek sukobljava s nepredvidivom prirodom i kojeg možemo svrstati u kategoriju s Gravitacijom (izv. Gravity) i Apollom 13. Redateljsko mjesto razmatra i Paul Greengrass (Green Zone), bar se tako proširilo internetom. Tko će dobiti projekt i kako će se priča razvijati dalje saznat ćemo uskoro.

2 komentara za “Ridley Scott pregovara oko režije `The Martiana´

  • Carlito says:

    fox zna posel :nescafe+napolitanke (krašove)

  • Van says:

    “…Radi se o još jednom filmu u kojem se čovjek sukobljava s nepredvidivom prirodom…”

    Jebala ih više “priroda”! I to u Sci-Fi filmu. Dosadno je to, brate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.