Ridley Scott o nastavcima Prometeja i Blade Runnera

Piše: Valentino Bahun-Golub

Ovoga tjedna u sklopu izlaska Prometeja na Blu-rayju i DVD-u, oglasio se i naš i vaš Ridley Scott. Opisavši Prometeja kao „totalno novi svemir“ sažeo je kraj ovog sci-fi horor epa ovako:

„Imate tu osobu (Elizabeth Shaw) sa glavom u torbi (Michael Fassbender) koja funkcionira i ima IQ 350. Može joj objasniti kako da stavi glavu natrag na tijelo, ali ona će razmišljati o tome dugo i naporno jer, jednom kad je glava na svom mjestu, on postaje opasan.“ Možete vi pričati što hoćete o Prometeju, ali postoje fascinantne mogućnosti kamo dalje. Recimo „raj“… „Idu u raj, ali to može biti grozno, divlje mjesto“, dodaje Scott. „Tko su ti Inženjeri?“

Što se tiče glasina oko nastavka Blade Runnera, Scott tvrdi: „Nije glasina – dogodit će se. Sa Harrisonom Fordom? Ne znam još. Jeli prestar? Pa, bio je Nexus-6 pa ne znamo koliko dugo može živjeti. I to je sve što ću reći u ovom trenutku.“ Kako god bilo, Scott drži jezik čvrsto za zubima, ali to je definitivna potvrda da će se Blade Runner 2 dogoditi. Postoje još i indikacije da će u nastavku protagonist biti žena, kao i to da je originalni scenarist, Hampton Francher uključen u projekt – ali ništa još nije potvrđeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.