Ridley Scott i Lynda Obst razvijaju seriju o virusu Ebole

Piše: tonymelo

lynda-obst-ridley-scott

Ridley Scott i Lynda Obst razvijaju seriju o virusu Ebole inspiriranu knjigom Richarda Prestona – “The Hot Zone: The Terrifying True Story of the Origins of the Ebola Virus”. Duo posjeduje prava na ekranizaciju već dvadeset godina, a prije jedne godine odlučili su zaposliti Jeffa Vintara, scenarista Ja, Robota, da adaptira knjigu u scenarij.

S panikom koja se širi zbog straha od moguće epidemije, Scott i Obst odabrali su pravi trenutak za snimanje serije ovakve tematike. Trenutna epidemija odnijela je više od 4500 života, a stopa smrtnosti iznosi oko 50%. Obst je u intervjuu za THR izjavila kako smatra da Ebolu zastrašujućom čini brzina kojom ubija zaražene i to što u modernome svijetu bolest takvog tipa ne može ostati izolirana u nekom zabačenom dijelu svijeta.

Preston je nedavno napisao novi članak za New Yorker u kojem se dotiče trenutne epidemije pa Obst i Scott ne žele započinjati s produkcijom dok ne osiguraju prava na njegovo korištenje. Originalno su planirali snimiti film s Jodie Foster u glavnoj ulozi, ali su se ipak odlučili na format ograničene serije (limited series) jer pruža više mogućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.