Richard Linklater potajno snimio nastavak Before Sunrise/Before Sunset?!

Piše: Deni Zgonjanin

Richard Linklater je uspio napraviti nešto što se u današnje doba, internetsko doba, smatra gotovo nemogućim. Snimio je film bez da su bilo kakvi mediji uopće saznali za projekt, kamoli za snimanje istog. Riječ je o nastavku hvaljenog Before Sunrise/Before Sunset serijala, u kojem glavnu ulogu nose Ethan Hawke i Julie Delpy.

Novinari su prošli tjedan načuli glasinu da Linklater zajedno sa gore navedenim glumcima snima film u Grčkoj, logično zaključivši da je riječ o trećem nastavku. Taman kad su glasine počele žešće letiti po netu, javio se Ethan Hawke i ušutkao ih, izjavivši da ne snimaju ništa, već samo razrađuju scenarij potencijalnog nastavka, što se pokazalo kao odličan spin. Film se stvarno snimao u Grčkoj te smo danas saznali da je snimanje ustvari završilo jučer, što je šokiralo i pozitivno iznenadilo filmske kritičare i novinare.

Radnja filma se odvija 9 godina nakon drugog nastavka i funkcionira na istom principu, Hawke i Delpy se opet slučajno susretnu, samo ovaj put u Grčkoj. Službeni naziv filma je Before Midnight, a Linklater trenutno priprema izlaganje pred potencijalnim distributerima, na sastanku koji se treba dogoditi ovog tjedna na Toronto Film Festivalu

Leave a Reply

Your email address will not be published.