Remake Starship Troopersa

Piše: Filip Jakovljević

U 15 godina (1985 – 2000) nizozemski redatelj Paul Verhoeven je snimio sedam filmova, od čega su četiri bila znanstvena fantastika – RoboCop, Total Recall, Starship Troopers i Hollow Man. MGM već nekoliko godina radi na remakeu RoboCopa, a Columbia Pictures je već završila s produkcijom remakea Total Recalla, s Colinom Farrellom u glavnoj ulozi.

Sada je najavljen i treći remake Verhoevena. Sony Pictures su započeli s radom na remekeu Starship Troopersa iz 1997. godine. Film je bio adaptacija ZF romana Roberta A. Heinleina, uz preinake od strane Verhoevena i scenarista Edwarda Neumeiera. Scenaristi filma će biti Ashley Miller i Zack Stentz.

Starship Troopers samo je još jedan u nizu remakeova producenta Neala Moritza, koji radi i na remakeu Highlandera, idućeg ljeta mu izlazi već spomenuti remake Total Recalla, a prošli projekti uključuju remakeove filmova The Fast and the Furious, I Am Legend i Prom Night.

Jedan komentar za “Remake Starship Troopersa

  • Danijel.82 says:

    Nisam ljubitelj “pošasti” zvane remakeovanje, koja samo zbog nedostatka inventivnosti filmaša i jagme studija za brzom zaradom, bezobzirno eksploatiše kultne filmove, a naročito horore. Činjenica jeste da je većina dosadašnjih novih verzija doživljavala tek osrednji uspeh kod kritičara i u bioskopima, a bilo je i debaklova.
    Naravno, ciljana publika su nove generacije mladih, u proseku rođenih od početka ’90-ih, kojima je mrsko gledati klasike zbog navodno teškog uživljavanja u atmosferičnost priča i loših efekata. Verujte, čuo sam upravo takve komentare.
    Pih, većina današnjih filmova nudi preterane CGI efekte, koji u niskobudžetnim ostvarenjima ispadnu i debilni. Na žalost, očigledno je da trend snimanja remakeova još dugo neće početi jenjavati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.