Rekord oboren: ‘Gravitacija’ zaradila 55,6 milijuna dolara već prvi vikend

Piše: Sven Mikulec

0

Ovaj vikend u povijest filma ući će kao vikend apsolutnog trijumfa Alfonsa Cuaróna i njegove Gravitacije, koja je samo u prvom vikendu zaradila fenomenalnih 55,6 milijuna dolara. Osim što je time svrgnuo Paranormal Activity 3 s mjesta boksofično najuspješnijeg listopadskog kino otvaranja, ovaj je univerzalno hvaljeni film (u ovom trenutku 98% na Rottenu!) najavio da festivalska priznanja nisu jedino što planira opelješiti.

Podsjetimo se, priča prati neiskusnu astronautkinju Sandru Bullock i njenog smirenog, iskusnog kolegu Georgea Clooneyja, koji stradaju u svemiru kad ostaci raspadnutog ruskog satelita (govno) pogode njihovu stanicu za istraživanje (ventilator). Mogu li ove dvije osobe, tako nevažne i mikroskopske u beskompromisnom okolišu u kojem su se zatekli, preživjeti i pronaći svoj put kući? Provjerite sami. Ako su glasine točne, pred svima nama koji još nismo imali priliku pogledati film stoji jedna vraški kvalitetna svemirska avantura. Kad kažem avantura, jel, mislim teška drama.

Meni se čini da u našim kinima dugo nismo istovremeno imali dva filma ove kvalitete: GravitacijaUtrka života malo će ljudi ostaviti razočaranima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.