Rekonstrukcija Hill Valleya

Piše: Zoran Miković

1

Na sreću nije riječ o još jednom nepotrebnom remakeu.  Naime, londonska kompanija Secret Cinema priprema maratonsko prikazivanje legendarnog serijala Povratak u budućnost Roberta Zemeckisa koje će se održati krajem srpnja i početkom kolovoza. Radi se o eventu koji će uz projekcije filmova biti popraćen prikladnim tematskim partijima. Za te potrebe Secret Cinema  na tajnoj londonskoj lokaciji gradi rekonstrukciju imaginarnog pitomog gradića iz serijala u kojem će se održavati same projekcije trilogije, a sve kako bi se gledatelje što više približilo avanturi koji doživljava Marty McFly. U pripremi je i replika „glavne face“ cijelog serijala – automobila DeLoreana DMC-12, koji će publiku prebacivati iz okruženja 1985. godine u 1955. godinu i obrnuto. Nedaleko umjetnog Hill Valleya, u ambijentu maturalnog plesa pod nazivom Enchantment under the Sea na kojem su se, sjećate se, Martyjevi starci prvi puta poljubili, održat će se i after-party za posjetitelje projekcija.

Pokretač projekta Fabien Riggall izjavio je kako je cilj događanja da publika zaboravi stvarni svijet i potpuno se prepusti i osjeti pustolovinu koju pružaju filmovi.

Secret Cinema već je organizirao slične projekte na temu Prljavog plesa i Istjerivača duhova, a sada cijelu stvar nastoje podići na razinu više.

 

Povezano: 13 razloga zašto trebate pogledati Povratak u budućnost

Leave a Reply

Your email address will not be published.