Redateljski debi snimatelja Wallyja Pfistera u kinima iduće godine

Piše: Ivan Andrijanić

Jeste ikad čuli za Wallya Pfistera? Ne? Možda? Christophera Nolana? Naravno da jeste. E pa Wally vam je onaj lik koji je stajao iza kamere većine filmova ovog britanskog filmaša i stekao priličan ugled u snimateljskom poslu. Kako to i ide u filmskom biznisu, čovjek se naravno odlučio okušati u režiji, i to projektom prilično zanimljivog imena – Transcendence. S meditacijom nema puno veze ako je suditi po priči, koja sugerira da će djelo završiti ili kao stajsko gnojivo ili Matrix 21. stoljeća.

Dakle, imamo Willa, znanstvenika koji radi s umjetnom inteligencijom i napravi neke velike pomake na tom polju. S druge strane, tu je i gerila koja očito ne simpatizira previše napredak takve vrste te ga smrtno rani u jednom napadu. Willova svijest ipak nastavlja živjeti, nakon što je prebačena na njegovo turbo – inteligetno računalo, a novi problem nastaje kada ista ta skupina želi uništiti i ostalu tehniku s kojom je radio, time i njega samoga, u drugom, virtualnom izdanju.

Znanstvenik je Johnny Depp, a zasad jedina potvrđena uloga uz njega je Paul Bettany. U ulozi Willove žene vrši se selekcija između Rooney Mare, Emily Blunt te Rebecce Hall. Datum kada bi film trebao izaći je 25. travnja 2014.

Sretno talentiranom snimatelju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.