Redateljski debi Cate Blanchett

Piše: Katarina Tokić

Cate-Blanchett

Cate Blanchett će, nakon dugog niza uspješnih filmskih uloga, prvi put stati iza kamere i prihvatiti se režije. Za svoj redateljski prvijenac je odabrala adaptaciju romana The Dinner Hermana Kocha koji planira režirati kao psihološki triler. U filmu će prikazati koliko su daleko roditelji spremni ići da zaštite svoje dijete. Roman The Dinner je objavljen 2009. godine u Amsterdamu i ubrzo je ušao na listu New York Bestseller te je preveden na brojne jezike, a najavljivan je kao književna senzacija.

Cate se već neko vrijeme bavi režiranjem kazališnih predstava. Dosad je režirala predstave Blackbird i The Year of Magical Thinking, a zadnjih pet godina obnaša funkciju umjetničkog direktora u Sydney Theatre Company zajedno sa suprugom Andrew Uptonom, kazališnim piscem.

Cate je odabrala i suradnike na filmu – Eva Maria Daniels i Olga Segura će preuzeti produkciju,  a Oren Moverman će napisati scenarij po romanu. Još nije potvrđeno hoće li  Cate i glumiti u filmu. A dok se ona bavi snimanjem, drugi se bave glasinama kako joj se sprema Oscar za ulogu u filmu Blue Jasmine Woodyja Allena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.