Reboot Mortal Kombata

Piše: Vedrana Vlainić

Nakon što je kratka web epizoda pod naslovom Rebirth razveselila fanove svojim izlaskom prošle godine, krenule su glasine o još nekoliko (10) slično kratkih „filmića“ koje bi prethodile novom dugometražnom filmu. Redatelj Kevin Tancharoen je otkrio da, ohrabren uspjehom web epizoda, u suradnji s Warner Brosom već radi na tome da što prije vrati Mortal Kombat na velika platna.

Podsjetimo se, radi se o popularnoj SF seriji video igrica koja je, od svojeg prvog izlaska ranih devedesetih, postala iznimno popularna te se proširila i na ostale medije: strip, TV (kao animirana serija) te dva filma (Mortal Kombat, 1995 i Mortal Kombat: Annihilation, 1997).

Za razliku od svojih prethodnika (tipičan niskobudžetni fantasy 90ih, sa šarenim kostimima i fliper zvukovima), Rebirth usvaja više Nolanovki, mračniji ton te realniji pristup poznatim likovima iz video igrica. Jax (Michael Jai White) i Sonya Blade (Jeri Ryan) su prikazani kao policajci, a Mortal Kombat stoji za ilegalni underground klub boraca napučen kojekakvim nadnaravnim „nakazama“.

Za scenarij je zadužen Oren Uziel, navodno već godinama povezan s kojekakvim glasinama o Mortal Kombat franšizi.

Svi detalji su još uvijek prilično tajni, Tancharoen mudro šuti i jedino što je otkrio jest da film neće biti direktan nastavak objavljenih web epizoda, iako u sličnom tonu. Snimanje je predviđeno za početak sljedeće godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.