Reboot Godzille počeo stvarati pozitivan buzz

Piše: Deni Zgonjanin

Iako je prvotna najava reboota Godzille izazvala loše reakcije filmofila, posljednjih tjedana se pojavilo nekoliko informacija koje su stvorile iznenađujuće pozitivnu vibru na netu. Prvo smo saznali da je scenarist Drew Pearce doveden da ispolira scenarij. Zašto je to dobra stvar? Zato jer je on navodno napisao fenomenalan scenarij za trećeg Iron Mana, toliko dobar da je nedugo potom dobio zadatak da napiše i scenarij za treći nastavak Sherlocka Holmesa. Što se tiče njegovog angažmana na Godzilli, Pearce ima 4 tjedna da postara likove u scenariju, zbog glumaca koje studio iza filma želi vidjeti u glavnim ulogama.

Sukladno tome, možemo zaključiti da glavne uloge neće nositi neke mlade holivudske zvijezde, već da je redatelj Gareth Edwards odlučio filmu pristupiti ozbiljnije, kreiranjem puno opakije verzije kultnog čudovišta. Tome u prilog ide i kratki teaser koji je Edwards složio za Legendary, prikazan na Comic-Conu ovog ljeta. Edwards je teaser prvotno složio kako bi studiju pokazao svoju viziju filma, a isti je šefove Legendaryja toliko oduševio da su ga odlučili podijeliti za fanovima na legendarnom festivalu. U njemu vidimo jezivi i realni prikaz uništenog grada nakon Godzillinog pohoda.

Nakon pozitivne reakcije fanova na Comic-Conu, studio je odmah najavio datum premijere filma – 16.05.2014. Atmosferu je dodatno usijala Edwardsova izjava da ne želi raditi film sa SF elementima, nego realnu verziju napada ogromnog čudovišta na grad pun stanovnika koji nemaju pojma kakav ih masakr i uništenje očekuje…

Leave a Reply

Your email address will not be published.