Reboot Batmana?

Piše: Deni Zgonjanin

 

Budući da je Chris Nolan najavio povlačenje sa redateljske stolice nakon što snimi i pobere lovorike za The Dark Knight Rises, Warner Bros. je najavio kako razmišlja o rebootu franšize nakon toga. Detalji trenutno nisu poznati, ako ih uopće ima u ovako ranoj fazi… Jedino je spomenuto kako se u Warneru nadaju da će Nolan i njegova žena Emma Thomas ostati u producentskoj ulozi u planiranom rebootu, što možda i ne bi bilo tako pametno.

Svaka čast Nolanu što je uskrsnuo posrnulog junaka, ali ako se mijenja redatelj i glavni glumac (Christian Bale je davno izjavio da neće snimati Batmana ako Nolan nije u redateljskoj fotelji), onda je najpametnije promijeniti apsolutno cijelu ekipu iza filma, tj. ne dati Nolanu da ostane kao producent. Zašto? Kako navode razne stranice na netu, Nolan je u franšizu unio veliku dozu realnosti i ozbiljnosti(koliko je bilo moguće unijeti u priču o čovjeku koji se oblači kao šišmiš i bori protiv kriminalaca), što mu je praktički trademark u svim djelima, čak i u Inceptionu i Prestigeu. Takav bi pristup zadržao i kao producent, kao što trenutno radi sa rebootom Supermana, što bi otežalo posao svakom redatelju koji bi imao imalo drugačije zamisli od njegovih.

Zato jer iskreno govoreći, raditi Nolanovu verziju Batmana bi bilo teško svakom redatelju osim samog Nolana, pa je potpuno nova verzija Batmana nakon njegovog odlaska po meni jako dobra ideja, koja bi mogla polučiti uspjeh, pod uvjetom da se režije NE primi Joel Schumacher

Leave a Reply

Your email address will not be published.