Radionica scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže

Piše: Deni Zgonjanin

U ponedjeljak 8. travnja u 19 sati , u kino dvorani Kinokluba Zagreb na Trgu žrtava fašizma 14. održat će se uvodno predavanje radionice scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže. Tijekom radionice polaznici će usvojiti znanja o svim fazama nastajanja filma, a po završetku radionice postaje se članom Kinokluba Zagreb.

Radionica scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže je praktički i teorijski koncipirana oko procesa izrade filma. Osnovna ideja je da polaznici prođu kroz cijeli proces, sve predprodukcijske, produkcijske i postprodukcijske faze izrade filma. Od ideje, scenarija, preko snimanja do montaže zvuka i slike.

Radionioca se sastoji od tri osnovna djela:

• režija, scenarij   • kamera, rasvjeta   • montaža

U svakoj fazi polaznicima radionice predaje specijalizirani predavač. Scenarij i režiju predaje redatelj Mladen Burić, kameru i rasvjetu Almir Fakić, filmski i TV snimatelj, poznat i po režiji RTL-ove Policijske patrole, dok montažu vodi Jan Klemsche koji je zaslužan za montažu filmova Komba i Terarij, pobjednika u programu Kockice na Zagreb Film Festivalu.

Na samom kraju radionice polaznike čeka komisijski ispit.

Članstvo u KKZ-u podrazumjeva korištenje nemalih produkcijskih resursa, distribucije filmova kao i pohađanje naprednih radionica koje su za naše članove besplatne – radionice pisanja scenarija, dokumentarnog, kratkog igranog filma, eksperimentalnog, trash i jednominutnog filma, samo su neke od njih. Radionice vode vrhunski predavači kao što su Vladislav Knežević, Petar Orešković, Vladimir Gojun, Zvonimir Jurić, Jasna Žmak, Ljubo Zdjelarević, Mladen Burić itd.

Dodatne informacije mogu se saznati na neobaveznom uvodnom predavanju na kojem će biti prisutni svi predavači.

Ponedjeljak, 8. travnja u  19 sati.  Vidimo se u KKZ-u!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.