RADIONICA OD IDEJE DO FILMSKE ŠPICE !!!

Piše: Deni Zgonjanin

„Od ideje do filmske špice I“ (osnovni), naziv je radionice koja će se održati od 2. do 14. svibnja ( 3 sata dnevno / popodnevni termin) u Klubu SC.

Voditeljica: Lidija Đikanović

Cijena tečaja: 750 kn, za studente i školarce 450 kn.
Rok prijave 24. 4. 2011.
Sve dodatne informacije na: RadionicaSC@gmail.com

Cilj tečaja je razumjeti proces oblikovanja TV i filmske špice, od njezine početne ideje do konačnog prikazivanja u TV ili filmskom mediju. Namijenjen je svim kreativcima koji su zainteresirani za dobro poznavanje suvremenih digitalnih tehnologija bez kojih je današnja filmska i TV produkcija teško zamisliva.

 

Predviđeni termini tečaja u trajanju od 3 sata u popodnevnom terminu:

PON 02.05
SRI   04.05
ČET  05.05
SUB  07.05
PON 09.05
SRI   11.05
ČET  12.05
SUB  14.05

Detalji:

Tečaj uspostavlja ravnotežu između teorije i prakse digitalnog oblikovanja, raspravljajući i o najkompleksnijim vizualnim konceptima izrade špice na jednostavan i jasan način, uz pomoć videotutoriala i drugih konkretnih primjera. Tijekom tečaja obrazlažu se sljedeća područja koja su osnova za stvaranje filmske ili TV špice:
– storyboarding, storytelling,
– tehnike 3d modeliranja
– tehnike oblikovanja i upotrebe tekstura
– kategorizacija materijala (shaders)
– tehnike 3d animacije
– osvjetljavanje virtualne scene
– analiza digitalnog kadra i postavljanje kamera unutar istoga
– upotreba animiranih kamera tj. kako uključiti animirani objekt u sceni
– postavljanje parametra za procesiranje slike (rendering) kao i optimizacija
– digitalna montaža
– aplikacija zvuka
– osnove postprodukcije

Rezultati tečaja

Po uspješno završenom tečaju kandidati će moći tečajni projekt upotrijebiti kao osnovu za daljnje usavršavanje ,ukoliko se budu željeli profesionalno baviti oblikovanjem za filmski i TV medij. Isto tako, tečajni projekt može biti koristan i upotrebljiv materijal za sve polaznike koji se žele upisati na ALU- odsjek za animirani film i nove medije

Kompjutorski programi i platforma

Za uspješno sudjelovanje u radionici »Od ideje do filmske špice« svaki polaznik mora obvezno imati instalirane sljedeće programe na svojem laptopu:
Cinema 4D (od verzije 11.5 na više), Adobe After Effects (od verzije CS4 na više), Photoshop, Adobe Illustrator (od verzije CS4 na više, premda nije uvjet), Adobe Photoshop (od verzije CS4 na više, iako nije uvjet).

Leave a Reply

Your email address will not be published.