Radcliffe u sportskoj drami ’Gold’

Piše: tonymelo

Daniel+Radcliffe+James+Watkins

Nakon Rusha, dolazi nam još jedna priča o sportskome rivalstvu. Redatelj James Watkins (The Woman in Black) i glumac Daniel Radcliffe ponovno će udružiti snage kako bi snimili sportsku dramu Gold. BBC film izvijestio je da će Watkins raditi prema scenariju kojeg su zajedničkim snagama kreirali Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire) i Will Davies (How to Train Your Dragon), a koji se fokusira na rivalstvo između trkača Sebastiana Coea i Stevea Ovetta.

Za razliku od Rusha u kojemu su oba natjecatelja imali slična djetinjstva i društvenu pozadinu, Coe i Ovett dolaze iz dvije potpuno različite klase te su odrastali u različitim uvjetima.  Ukoliko ne znate, dva navedena atletičara, zajedno su osvojili tri zlatne olimpijske medalje, dvije srebrne, jednu brončanu i uz to su ukupno dvanaest puta rušili rekorde.

Kao inspiracija za film poslužit će knjiga Pata Butchera – The Perfect Distance. Još uvijek nije poznato kojeg će atletičara Radcliffe glumiti, kao ni to tko će glumiti njegovog najvećeg rivala, no s obzirom na to da snimanje započinje u travnju iduće godine u Velikoj Britaniji i Rusiji, vjerojatno ćemo uskoro dobiti sve odgovore. Svi ljubitelji Harryja Pottera mogu se radovati, jer mladi glumac ima pretrpan raspored. Uskoro nam dolazi film The F World, zatim su na redu Horns i serija A Young Doctor’s Notebook, a njegovo ime se veže i uz projekte poput Tokyo Vice i nove verzije Frankensteina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.