Rad na remakeu Robocopa je pravi pakao

Piše: Deni Zgonjanin

Snimanje remakea Robocopa bi ovih dana trebalo početi, a sudeći prema informacijama koje dobivamo, stanje uma redatelja Josea Padilhe baš i nije optimalno. Prvi problem je izbio kad su se kritičari i novinari dočepali scenarija za film i popljuvali ga. Zatim mu je Hugh Laurie otkazao nastup, zbog čega mora što prije pronaći zamjenu za ulogu glavnog negativca.

Sad nam pak dolaze vijesti da redatelja osim toga muči i studio iza filma. Šefovi MGM-a navodno redovito odbijaju njegove ideje, u prosjeku 9 od 10, što je Padilhu bacilo u depresiju. Opisao je rad na pretprodukciji kao pakao, što definitivno nije dobar preduvjet za kvalitetan film.

Razlog zbog kojeg studio pomno prati razvoj filma i stvara kreativne probleme Padilhi je činjenica da mu je Robocop prvi veći film u karijeri pa se studio ne želim opeći, tj. ne vjeruju mu dovoljno da bi imao kreativnu slobodu koju želi. To naravno nije nimalo laskava situacija za bilo kojeg redatelja, no ako je suditi po Padilhinom radu na Elite Squad serijalu, mislim da problema, barem tolikih, ne bi smjelo biti…

Leave a Reply

Your email address will not be published.