Rachel Nichols i Zoe Bell pričale o `Raze´

Piše: Iva Bucić

zoe-bell-rachel-nichols-raze-1

Na repertoaru ljubitelja akcijskih hororaca za dva će se dana moći naći Raze, brutalna priča o Jamie (Rachel Nichols) i Sabrini (Zoe Bell) koje postanu jedne od žrtava sadističkog manijaka, te se golim rukama moraju boriti do smrti ne bi li spasile svoje najbliže. Zaboravite sve predodžbe o ženama ušminkanom i umiljatom slabijem spolu, jer taj film nećete gledati.

Rachel i Zoe iza kamere, u krvi do koljena, nadgleda redatelj Josh C. Waller (The Nail). I on i ostatak ekipe inače su sasvim miroljubiva družina, ali iza sebe imaju zavidan broj fizičkih okršaja. Na filmskom setu, dakako.

Zoe Bell se, doduše, nalazitek na početku glumačke karijere, a iza sebe ima godine iskustva kao kaskaderka. U pomoć je, među ostalima,priskočila Lucy Lawless iliti Xeni, a nedavnije i Umi Thurman u Kill Billu.

U drugu ruku, i Nochols je poprilično badasss ulogom majstorice borilačkih vještina u Conan the Barbarian kao i u filmu G.I.Joe: The Rise of the Cobra. Rachel je u intervjuu za Colider otkrila da ovo nije prvi put da su ona i Zoe odmjerile snage. Do fajta je došlo sasvim neočekivano i to na snimanju Aliasa na kojem su se i upoznale. Zoe se u jednoj sceni, mijenjajući Amy Acker, trebala potući s Rachel. Što štikle, što sklizak teren, potonju su pomalo prestrašili, pa se u jednom trenu pokušavajući izbjeći udarac prerano sagnula i dobila šakom u glavu. Inače, Rachel Nichols trenutno žari i pali sa znanstveno fantastičnom serijom Continuum čija se treća sezona upravo snima.

Razeje u početku bio zamišljen sasvim drugačije nego li je ispao. Za početak uopće nije trebao biti film nego web serija, pa se u skladu s tim u početku tako i snimalo. U hodu je izbačeno dosta scena i napravljeno masu preinaka. Rachel je, tako, trebala biti žena s društvenim životom na izdisaju koja najveći dio svog vremena provodi u uredu. Manijaka koji će je kasnije oteti trebala je upoznati na stranici za usamljena srca.

Zoe je priznala da je Raze za nju predstavljao popriličan izazov, jer je osim glumačke, preuzela i producentsku ulogu. U tome joj je, tvrdi, puni pomogla prijašnja karijera jer se zahvaljujući njoj riješila nervoze na setu i upoznala se s profesionalnih žargonom. Kaže da navija za to da se snima više akcijskih filmova sa ženskom ekipom, sudjelovala ona u njima ili ne. S obzirom na to da se nalazi tek na početku glumačke karijere, priznala je da čak razmatra mogućnost da se pojavi u pokojoj komediji i konačno se riješi reputacije razbijačice.

Sve u svemu, ekipa kaže da je ponosna na konačnu verziju. Pogledajte trailer pa sami procijenite.

Kao što Nichols kaže, od početka se znalo da će ovo biti brutalan i agresivan film koji nije za svakoga. U kina dolazi za dva dana, pa eto..ko voli nek’ izvoli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.