R.I.P. Peđa Vušović

Piše: Sven Mikulec

Nakon što je u nedjelju navečer pretrpio snažan moždani udar, poznati hrvatski glumac Predrag Vušović nije se uspio oporaviti i nakon četverodnevne kome preminuo je jutros u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Sestara Milosrdnica, i to u tek 51. godini života.

Vušovića smo imali prilike vidjeti u mnogo uspješnih domaćih filmova poput Maršala, Kako je počeo rat na mom otoku, Kad mrtvi zapjevaju, Duge mračne noći, Svjedoka i mnogo drugih, a zapažene je uloge odigrao i u TV serijama Bitange i princeze, Odmori se, zalužio si i Stipe u gostima. Posljednju filmsku ulogu ostvario je u Šerbedžijinih 72 dana.

Rođen u Kotoru 1960. godine, svoje je glumačko obrazovanje započeo je u Dubrovniku, da bi 1979. upisao Akadamiju scenskih umjetnosti u Zagrebu. Vrativši se u grad u kojem je odrastao, Vušović je do 1996. radio u dubrovačkom kazalištu ”Marin Držić”, kada seli u Zagreb i postaje zaposlenik Gavelle.

Ostat će upamćen kao jedan od naših najboljih i najupečatljivijih glumaca koji je svojom karizmom i kvalitetom obilježio domaću kinematografiju u posljednjih dvadesetak godina. Što drugo reći nego – odmori se, legendo, zaslužio si…

Jedan komentar za “R.I.P. Peđa Vušović

  • Matea Rebrović says:

    RIP
    baš me šokiralo kad sam vidjela u novinama.odličan glumac,znao me nasmijati do suza.imao je odličnu karijeru i odlične uloge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.